| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Filmer

Här är några filmer med olika kopplingar till Frostviken och Strömsunds kommun. En del av dem är våra egna produktioner. Se filmerna och låt dig inspireras – kanske även du blir sugen att göra ett besök!

Kurt Skogs filmer

Filmaren Kurt Skog har gjort filmer om Bjurälven, Hällingsåfallet och Korallgrottan. Filmerna finns på fyra språk: svenska, engelska, tyska och holländska.

Bjurälven

Bjurälven har skapat ett karstområde med grottor och sluk som kastar ned älven i underjorden. Där nere slingrar sig älven, ovan jord finns ett botaniskt intressant område som är unikt i sitt slag. Bjurälven karstlandskap utsågs till vinnare i tävlingen Geologiskt arv 2014. Filmen finns med svenskt, engelskt, tyskt och holländskt tal och den engelska och tyska filmen är textad.

Hällingsåfallet

Det 42 meter höga Hällingsåfallet störtar ned i en 800 meter lång kanjon som skimrar i regnbågens alla färger. På vintern fryser fallet och bildar fantastiska isformationer. För en häftigare upplevelse kan ni boka guidad tur eller firning.

Korallgrottan

Korallgrottan i norra Jämtland upptäcktes 1985 och hittills har över 6 km gångar och salar upptäckts, det gör grottan till Sveriges längsta. Med guide ålar du dig igenom trånga passager och ser stora grottsalar, en upplevelse som du troligen aldrig glömmer.

Kontakta oss

Strömsund turism

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: